Wednesday, July 18, 2007

Mijn MANIFEST, juli 2007.


Fietsende moeder met kinderen in brons in Gorssel!

Een oerhollands beeld ’s morgens tussen acht en negen uur:

De jonge moeder die op de fiets haar kinderen naar school en crèche brengt. Rechts van haar fietst de oudste van vijf of zes, achterop in het kinderzitje de jongste van twee of drie. En wie weet ook nog een aan het stuur.

Wij vinden dat gewoon, maar nergens buiten ons land vindt u dit unieke beeld. Elke ochtend duizenden moeders die en passant hun kinderen de spelregels van het verkeer leren.

Voordat dit unieke beeld teloor gaat moet er een bronzen beeld van komen!

In Gorssel, op ware grootte, de jonge moeder met naast haar het dochtertje van zes op haar fietsje, achterop het zoontje van drie, dat zou mooi zijn. En wie weet ook nog een aan het stuur.

Want door diverse ontwikkelingen is het niet zeker dat de fietsende moeders met kinderen zo massaal blijven bestaan, het is wel gemakkelijk de kinderen even in de auto te zetten.
En vaders nemen het fietsen met de kinderen steeds vaker over, des te belangrijker die jonge moeder eerst te vereeuwigen!

Graag wil ik dit plan mondeling toelichten en nader met u uitwerken. Daarbij denk ik ook aan de krant, TV, Gazelle, Sparta enzovoort.

No comments: