Friday, August 29, 2008

Kunst.



Op de foto twee vrouwen die een grote vriendenkring hebben. Marian, links op de foto, werd deze zomer vijftig en haar vrienden besloten tot een gezamenlijk cadeau. Er is nu een akkoord met de kunstenares die het gaat uitvoeren en op termijn zal het kunstwerk op het dak van haar huis verschijnen!
Gisteren had Marian een heerlijke kaasfondue en Wil en ik hebben genoten. In het nieuws was deze week dat tegenwoordig in veel producten geen kaas maar nepkaas zit. Niet bij Marian natuurlijk, zij maakte de fondue van Emmenthaler en Gruyère zoals dat hoort.
Verder in het nieuws was, als we de politiek even vergeten, Mondriaan en wel zijn Victorie Boogie Woogie. Dit beroemdste en laatste schilderij van Mondriaan is nu door de wetenschap onderzocht. Wat moet je van dit schilderij eigenlijk weten? Eerst natuurlijk wat over de kunstenaar Piet Mondriaan, en ook dat je weet dat het in Gemeentemuseum in den Haag hangt en dat je het zelf heb betaald. Bijzonder is namelijk dat de Nederlandse Bank de nodige 80 miljoen schonk om het van een Amerikaanse particulier te kopen. Zo wordt ons geld soms echt goed gebruikt!

No comments: