Thursday, May 15, 2008

De KLM en dan?


Gisteravond vertrokken ze met de trein van 18.38 naar Schiphol, dit is 18.25 voor station Deventer. Ze vliegen eerst naar Singapore en vandaar naar Melbourne. Ze passeren dan in de lucht Darwin waar een vliegveld is en waar ook vanuit Singapore op gevlogen wordt. Vanuit Melbourne hebben ze een klein toestel dat dan weer dezelfde route terugvliegt naar Alice Springs. Wie de wereldkaart een beetje in z’n hoofd heeft begrijpt dat zij eigenlijk 4000 km te veel vliegen! Waarom?
Omdat de KLM ruzie heeft met de maatschappijen die van Singapore op Darwin vliegen. Waarom ruzie? Dat weten wij niet, maar ik denk dat dit wel eens de door Balkenende zo geliefde VOC mentaliteit kan zijn. De KLM laat nu Thijlbert en Kate 4000 km meer vliegen en VOC’t het geld daarvoor.
Het gezond verstand, zonder VOC mentaliteit, zou een Aziatische vliegmaatschappij aansluitend op de KLM van Singapore naar Darwin laten vliegen en vandaar met een klein Australisch toestel naar Alice Springs. Dat zou voor Thijlbert en Kate honderden euro’s goedkoper zijn en duizenden kilometers minder vliegen.

No comments: