Sunday, June 29, 2008

Meisjes, paarden en pony's.


Maandagmorgen.
Zaterdagavond kreeg ik een ‘avondje’ aangeboden. Gehaald, verwend en weer teruggebracht. Het hoofdpakket was een zomeravondconcert en na afloop ijs bij Talamini. De daders waren Laura, haar ouders en haar Oma.
Hier Laura na het concert die na de houtenbanken van de Sint Janskerk in Zutphen wel even om een jonge paardekastanje wilde draaien. Vandaag krijgt ze haar eerste paardrijles, ze is dol op dieren dus dat zal wel goed komen. Meisjes van haar leeftijd worden veel, en echt veel, meer aangetrokken door pony’s en paarden dan jongens. De oorzaak moet in de genen zitten?
Esther en haar dochter Anique zitten ook op paardrijles, Sander niet. Haar man ook niet. Zouden wij mannen er van uitgaan dat wij geen les nodig hebben? Ik heb ook nooit les gehad!
Maar of je nu man of vrouw bent, voor een paard als Michiel 224 gaat iedereen toch door de knieën?
Het bijzondere van een hengst als Michiel 442 is dat hij voor niet-paardenkenners gevaarlijk lijkt. Er zijn ervaringen met dieren als deze hengst bekend waar een kleuter per ongeluk onder een draad doorkroop en bij de hengst in de wei of in zijn stal terecht kwam. Misschien wel de veiligste plek want soms ging de hengst de kleuter zelfs beschermen!
Vooral hengsten als deze zijn voor de boer of boerin enorme ‘vrijdozen’. Dat komt natuurlijk ook omdat zulke zeer kostbare paarden een fantastische verzorging krijgen

No comments: