Wednesday, January 09, 2008

Femke, Marianne en de dolfijn.


Ja ik stem op Femke. Ja, ik ben lid van de Partij voor de Dieren. Wat je ook vindt van Marianne Thieme, ze is altijd zeer goed geïnformeerd en doet haar huiswerk uitstekend.
Hieronder haar laatste daden, waar ik het weer helemaal mee eens ben.

Gestresste dolfijn bij Dolphin Academy Curacao betrokken bij ongeluk met toeristen
Dolphin Academy, het omstreden dolfinarium op Curacao is in opspraak geraakt door een ongeluk waarbij een gestresste en oververmoeide dolfijn van 300 kg in sprong op Nederlandse toeristen in het bassin. Vanwege de kerstpiek moesten de dolfijnen extra voorstellingen geven waardoor de dieren oververmoeid en gestresst waren. Eén van de dolfijnen landde daarbij op een echtpaar en een vrouw die aan de voorstelling deelnamen. De vrouw moest met verlammingsverschijnselen naar het ziekenhuis en het echtpaar liep lichte verwondingen op. Direct na het incident werden alle aanwezigen apart genomen en moesten zij in de kleedkamer foto's en filmmateriaal afstaan, dat ter plaatse werd vernietigd. Bovendien werden ze door bewakingspersoneel van Dolphin Academy volgens de Telegraaf bedreigd "om vooral niets van het voorval naar buiten te brengen".

Een ooggetuige heeft inmiddels videobeelden geleverd aan de Partij voor de Dieren waarop het incident te zien is. De Partij voor de Dieren heeft al eerder haar zorgen over de behandeling van de dolfijnen in Dolphin Academy geuit tegenover vertegenwoordigers van de Eilandsraad op Curacao, tijdens het bezoek van de fractievoorzitters aan de Antillen. We roepen nu iedereen op een protestmail te sturen naar de Eilandsraad en de Gezaghebber van Curacao, met het verzoek tot een diepgaand onderzoek en mogelijke sluiting van Dolphin Academy. Marianne Thieme heeft inmiddels Kamervragen gesteld aan de minister van BZK over de behandeling van de Nederlandse toeristen en aan de minister van LNV of soortgelijke incidenten in Nederlandse dolfinaria uitgesloten zijn.

1 comment:

Anonymous said...

ha ha ha ha ha. je zal toch op deze flut'politica' gestemd hebben.

De voorzitter riep op er geen genante vertoning van te maken toen Kamerleden soms lacherig en niet geboeid bleken door de snel voorgelezen moties over bijvoorbeeld een verbod op de verkoop van vissenkommen of verdere professionalisering van de opvang voor gezelschapsdieren.