Monday, June 01, 2009

Mirre, lakenvelders en een kwartet.




1. Het Wiskundekwartet begint vorm te krijgen. Ik ben al voorbij het minimum aantal kwartetten per spel, dat is 6x4 dus 24 kaarten. Hier kaart 4, De Hyperbool, van de KEGELSNEDEN.
2. Een niet te controleren bericht over “onze” wei middenin ons dorp. De foto is gisteravond gemaakt (schaduwen), na een verlengde borreltijd op het nieuwe terras middenin de Hoofdstraat. Dat terras is een aanwinst voor ons dorp. Het bericht betreft de toekomst van deze prachtwei. De eigenaresse verblijft al lang in een bejaardenhuis én zij is al ver over de honderd. Het (roddel?)bericht is dat de erfgenamen bij overlijden van de oude vrouw misschien op geld uitzijn enz. Nou ja, zo is er altijd wel wat, vergeet het.
3. Van Mirre (10 jaar) kreeg ik een prachtige brief met een bouwtekening voor een regelmatig viervlak, dat heb ik gelijk uitgeknipt en geplakt. U ziet het linksboven aan de monitor. Mirre had een goede zin voor mij uit het Filosofisch boek “Het geheim van de kaarten”:
“Als ons brein zo eenvoudig was dat we het konden begrijpen, zouden we zo dom zijn dat we het toch niet zouden begrijpen”. Dankjewel Mirre.

No comments: