Sunday, September 10, 2006

Een vakantie in de Provence.


Victor Vasarely, Vega-Nor.
Gisteren heerlijk mosselen gegeten bij Heleen en Evert. Ze waren net terug van een vakantie in de Provence. Terwijl wij hier dagelijks enorme plensbuien moesten trotseren genoten zij van zon, natuur, kunst en cultuur in het zuiden van Frankrijk. Een grote hoeveelheid fraaie foto's illustreerde hun aantrekkelijke vakantieverhalen. Het was een reis met veel kunst en cultuur geworden. Vooral Victor Vasarely en Bernard Remusat hadden hun belangstelling getrokken. Vasarely (1906-1997) ken ik vrij goed, hij werd hier bekend in de jaren zestig door zijn op wiskundige figuren gebaseerde Op-Art. Remusat was voor mij een onbekende. Heleen en Evert bezochten Remusat in zijn atelier en kochten een drieluik. In hun woonkamer is al tien jaar lang een groot schilderij van Remusat te bewonderen. Remusat studeerde na zijn opleiding in Frankrijk vijf jaar aan de Rietveld Academie en spreekt dan ook uitstekend Nederlands.
Remusats inspiratie is vooral de prehistorische schilderkunst, zoals te vinden in de grotten van Zuid-Frankrijk en Spanje.

1 comment:

Anonymous said...

Victor Vasarely is een opmerkelijke kunstenaar. Zelf hebben wij hier een opmerkelijke collectie van zijn werk ophangen dus ik ben een beetje met op-art opgegroeid.

Daphne