Saturday, May 26, 2007

Een schaaktoernooi.


Zondagmorgenvroeg. Gisteren deden alle deelnemers aan de 29ste schaaklink tussen de clubs Pallas (Deventer) en Palace (Londen) mee in het ‘1ste MET Deventer Rapid Chess Championship’. Zeven ronden Zwitsers (een toernooi formule) met 20 min.pppp. Na 3 ronden een uitstekende lunch.
Het was een sterk bezet toernooi, zeer goed georganiseerd met een prettige sfeer en deelnemers uit alle windstreken en van alle leeftijden. Hier kon je, om met Ruud te spreken, weer eens door ‘zo’n jongetje of meidje’ van ‘het bord gezet worden’. Dat overkwam Ruud zelf in de eerste ronde, ‘het meidje’ kwam uit Amsterdam en nadat Ruud slechter uit de opening was gekomen werd hij zeer hardhandig van het bord gezet! Ruud: ‘en dan moet je haar daarna ook nog complimenteren met haar uitstekende spel!’. ‘Het jongetje’ zat tussen de partijen door veel bij zijn vader op schoot en kwam uit Groningen. Ik sprak even met de vader en vroeg of hij Nederlands sprak, nee ik kon kiezen tussen Engels, Servisch of Russisch. Hij verontschuldigde zich daarvoor, dat kwam omdat hij voor zijn werk aan de Universiteit Groningen altijd alleen maar Engels sprak en eigenlijk nooit met het Nederlands in aanraking kwam. Het leek een bijzonder aardige en lieve man en hij zal ook zeker meerdere paspoorten bezitten.
Van alle Palace- en Pallasspelers hadden Jeremy, Jan en ik de hoogste score met 3,5 uit 7. Op de foto zie je links Jan en rechts Jeremy die onderling remise speelden.

No comments: