Thursday, March 27, 2008

Kunstreis langs de IJssel.





Gistermiddag met Marian naar het Nijenhuis geweest. Vanwege het prachtige weer en de uitzonderlijke hoge waterstand hebben we er een tocht langs de IJssel van gemaakt de foto is bij de pont van Olst genomen.

Het museum had twee exposities: beneden Schilderijen en Aquarellen van Otto B.de Kat (1907-1994) en boven Tekeningen van Jos Hermans (1955). Marian en ik waren zeer eensgezind in onze waardering, maar ze trakteerde dan ook eerst op thee en appelgebak! Van De Kat vonden wij het licht in zijn luchten heel sterk. Hier te zien in het olieverf schilderij van de Wieringermeer polder (die “ze” weer onderwater willen zetten). Ook over Hermans waren wij het eens, zijn mooiste tekening hangt direct rechts in de ‘Engeltjeskamer’. Die kamer rechtvaardigt trouwens op zichzelf al een tocht naar het Kasteel. De door ons gekozen tekening kan ik niet laten zien omdat fotograferen er verboden is, u moet er dus zelf heen!

De derde heb ik genomen vanwege de ‘sneeuwschaduw’van de heg en het lievelingshuisje (op de foto klikken en met de muis schuiven) van Marian in de boom uiterst rechts boven de heg! Op de laatste foto zie je mijn reisgenote achter het kunstwerk ‘Concrete versus Wood, 2007’ van Maurits Schegardus. De tafel is van beton en hout gemaakt en zal zichzelf door het uitzettende en krimpende hout vernietigen er springen nu al stukjes beton vanaf.

No comments: