Monday, July 27, 2009

DE BUREN.


Eliane op haar blog:
“I think my neighbours might have a problem. Mommy and daddy were waiting underneath the deck while their young were playing. Until bed time”.

Michiel kocht een nieuw fototoestel, dan moet je ook wat laten zien. Wat is Gorssel dan saai ik woon hier al sinds 1971 met wisselende buren en dan moesten we zelf de hond, de katten, de pony’s en het paard leveren.

Sunday, July 26, 2009

Café De Avonden.




Zojuist geluncht op het terras van het nieuwe café De Avonden midden in ons dorp.
Van boven naar beneden vanuit mijn stoel: gezicht naar links, gezicht rechtuit en gezicht loodrecht omhoog. Het terras is deze zomer sterk afhankelijk van de regenbuien natuurlijk.
Café De Avonden ligt naast Trea. Trea is een begrip in Gorssel zij houdt stand tegen Het Kruitvat. Erica en ik hebben nooit een stap in Het Kruitvat gedaan en ik zal die ook nooit doen. Wij waren bang dat we dan bij het Laatste Oordeel in Rijssen onmiddellijk naar beneden in het vagevuur zouden belanden. Die plek in Rijssen is trouwens goed te vinden en natuurlijk ook die immens grote kerk waar we allemaal in kunnen.

Saturday, July 25, 2009

Verschillen.




Misverstand? Veel bezoek denkt dat het moeilijk of vervelend is dat ik soms wel vier verschillende verpleegsters per dag heb. Dat dacht ik vooraf ook, maar eerder het tegendeel blijkt.
Dit weekend gaan er weer twee op vakantie dus krijg ik nog nieuwe gezichten.
De een is, bij wijze van spreken, ongeruster over het welzijn van mijn katten Theo en Carel dan over mijn gezondheid. De ander ziet veel meer werk dan in haar taakomschrijving staat en gaat ook dat werk onmiddellijk doen enz. Gisteren ontfermde de (jonge en mooie) nachtzuster zich zelfs over mijn van Janny geleende scootmobiel.
Zij gaat vandaag naar Zuid Frankrijk op vakantie maar de zuster voor de warme maaltijd vertrekt vandaag naar De Wieden inderdaad een van onze mooiste natuurgebieden zij denkt er niet aan op vakantie naar het buitenland te gaan . De zuster voor het douchen vanmorgen had eigenlijk antropologe willen worden, maar gelukkig brengt haar werk natuurlijk ook veel kennis over de mens met zich mee.
Inmiddels weet de lezer meer over mijn verpleegsters dan over mij. Zo is het ook voor mij hoor. De radiologe gistermorgen vertelde me wel wat ze zag maar daar zijn nog geen conclusies uit te trekken. In ieder geval is mijn milt niet vergroot. Maandagmorgen 17 augustus ben ik de eerste patiënt van mijn internist mevr. Kessels en weten we misschien iets meer.
Klik op de foto’s van De Wieden voor een vergroting.
N.B. Het woord nachtzuster is hierboven niet juist. Een nachtzuster is een verpleegster voor de nacht. Ik bedoel de zuster die mij in bed helpt en de dingen daar omheen doet.

Friday, July 17, 2009

Wordt vervolgd.


Vanmiddag de “uitslag” van de beenmergpunctie om duidelijkheid te scheppen in mijn toestand.
Mijn beenmerg maakt wel rode en witte bloedlichaampjes en ook bloedplaatjes aan, maar mijn lichaam breekt die ook weer af. Ook zijn er in mijn beenmerg Hairy Cells gevonden. Ik ben in ’99 voor HCL (Hairy Cell Leukemie) behandeld.
Op dit moment richt de internist mevrouw Kessels zich op nader onderzoek naar het hoe en waarom van de afbraak van mijn bloedlichaampjes. De naweeën van het aneurysma in mijn rechterbeen. Volgende week vrijdag krijg ik dan ook een onderzoek van mijn milt.
Omdat mijn immuunsysteem door de hierboven geschetste problemen zo goed als afgebroken is ga ik ook weer uitgebreider aan de medicijnen.
Vanmiddag liet ze ook een echo maken van mijn rechterbeen.
Klik op de kopie voor leesbaarheid.

Tuesday, July 14, 2009

Sahara.


Zondag ontstond bij het bezoek en mij een zelfreflectie over onze relatie met onze volwassen kinderen. Bij ons allen had op een belangrijk moment de oudste zoon/dochter de regie overgenomen. Wij allen hadden ervaren dat zij het inderdaad, inmiddels, beter kunnen!
Wat voel je dan? Nu ik er nog eens over nadenk overheerst bij mij vooral de ontspanning. Een heerlijk relaxed gevoel, soms gaan dingen zoals de natuur die heeft gemaakt.
Wat heeft dit met Isabelle te maken?
Gisteravond keek ik naar het nieuws waarin de plannen ter sprake kwamen over het grootste energieproject tot nu toe. De Sahara onder zonnecollectoren om West Europa van energie te voorzien. Daarna ging ik achter de computer en prompt kreeg ik deze foto van de prinses waar ze de Sahara opzoekt. Weer kreeg ik dat ontspannen gevoel dat ik beschreef. Als iemand dat enorme project aankan in de toekomst is zij het. Ik hoef me nergens meer ongerust over te maken.

Monday, July 13, 2009

Zonsondergang.


Janny fietst ’s avonds nogal eens een kilometer westwaarts voor de zonsondergang. Voor de komende week worden er prachtige zonsondergangen verwacht. Misschien kan Janny met mijn digitale camera een foto voor mijn weblog maken? Deze foto pik ik van de Bilt die zeer veel fraaie vergezichten krijgt toegezonden.
Gisteren verwend met bezoek van vrienden. Vrijdag hoop ik wat meer over mijn toestand van dokter Kessels te horen.
Klik op de foto voor een vergroting.

Thursday, July 09, 2009

Lieg eventueel!


Vanmorgen de beenmergpunctie waar ik al tweekeer over schreef. Alles liep als een trein. We hadden afgesproken om 9 uur en om 10 uur zat ik alweer in de auto. Wanneer ik als ervaringsdeskundige (hoe lang bestaat dat woord?) een goeie raad mag geven: ‘als het enigszins kan, zeur niet over pijn’. Het humeur van de dokter en de verplegers blijft dan goed en vrolijk en ook van jezelf. Lieg eventueel, en zeg dat het geweldig meevalt. Ook vanmorgen weer vrolijke en vriendelijke gezichten en later een aardig gesprek met de laborant die me bloed afnam. Resultaat: prima monsters!
Thuis de kachel aan, want ik verrek van de kou bij dit weer. Nu lieg ik niet!
Oh ja, tweemaal liegen per dag is het gemiddelde hebben de psychologen ontdekt. Ik heb er nog een tegoed vandaag.

Wednesday, July 08, 2009

Goed bericht.


Vanmorgen goed bericht van Dr. Kessels. Zij was tevreden over mijn INR-waarde van 1.6 die ik mat. Morgenochtend 8.45 uur zijn Michiel en ik bij deze internist die een heel sympathieke indruk op ons maakte. Ik verwacht geen complicatie en voor 12 uur alweer thuis te zijn. Volgende week vrijdag 17 juli hoor ik op de polikliniek de uitslag verwacht ik.

Tuesday, July 07, 2009

UITSTEL


Bij deze foto schreef de vrouwelijke patiënt in 2003:
‘Hieronder staan enkele foto's van de laatste beenmergpunctie die ik gehad heb. Bij deze punctie werd naast beenmerg ook een stukje bot afgenomen’.
Precies dezelfde “operatie”zou ik vanmorgen ondergaan, maar dat is verschoven naar hopelijk donderdag aanstaande. Morgen zal ik dr. Kessels bellen en mijn INR waarde van dat moment doorgeven. Het INR geeft de stollingstijd van het bloed aan en dr. Kessels wilde mij niet helpen met een INR van 2.0. Gelukkig maar want anders was ik weer in het ziekenhuis beland.
In de afgelopen week heb ik mijn bloedverdunnner fenprocoumon niet meer ingenomen maar kennelijk breekt die bij mij te langzaam af. Ik moet naar een INR van 1.5.
Omdat er ook mij een stukje bot wordt onderzocht zal de uitslag minstens een week duren.

Sunday, July 05, 2009

Geduld?


Waarom de Koala beer? Omdat ook hij het grootste deel van de dag slaapt en traag beweegt. Ook hij beweegt op ‘handen en voeten’ net als ik, als knuffel werd hij vroeger door Michiel en Thijlbert rondgedragen. Nu word ik door Michiel rondgereden in auto of rolstoel. Wel lijkt de koala beer veel geduld te hebben en dat mis ik, vooral nu. Dinsdag krijg ik een beenmergpunctie en zal daarna (hoe lang?) op de uitslag moeten wachten. Die uitslag is cruciaal: kan ik nog genezen of niet? Lieve lezers, bedankt voor de prachtige bloemen en vele bezoeken. Ik ga nog even oefenen in geduld, tot dan.
Toelichting: dat been waar velen naar vragen geneest wel. Het gaat nu om mijn bloed dat is niet in orde en dat werd pas ontdekt in het ziekenhuis toen ik heel ziek werd.